Mořské plody...
Nejčastěji podávanou lahůdkou jsou mušle, nejen slávky, ale i tzv. nožovky a další. Mušle si vozíme přímo od farmáře. Měsíčně se zde zkonzumuje zhruba dva a půl tisíce kilogramů těchto mlžů. Nejžádanější je klasická úprava na bílém víně, ale oblíbené jsou mušle i na tmavém pivě, na česneku nebo s kokosovým mlékem a pikantním kořením, na thajský způsob. Celkem mušle upravujeme na 12 způsobů. Servírují se s hranolky nebo rozpečenou bagetkou. Oblíbené jsou také další špičkové delikatesy, čerstvé humry, grilované chobotnice, ústřice či krevety a rybí klobásy. Pokud toužíte ochutnat vše najednou, je možné využít tzv. setů, kde si každý přijde na své.
Více než 100 druhů belgických piv...
V našem pivním lístku najdete opravdové skvosty. Vybírejte z piv světlých, tmavých, trapistických, speciálních a pšeničných. Nejoblíbenější je 8% Kastel Rouge, ovocný speciál. Česká piva reprezentuje ležák od Staropramenu, jež máme v každé z restaurací La Gare Restaurants. Na čepu je vždy také jedno ovocné a „Pivo měsíce“. Piv lahvových je až 56 kousků, mezi nimi speciál Kwak v tradičním baňatém skle nebo pivní sekt.





Vína...
Vinný lístek Les Moules pro Vás pečlivě sestavuje sommeliér Lubor Pelikán. Lubor se stará o vinotéku a vinný sklep La Gare Restaurants. Vína pro Vás vybírá tak, aby byla opravdovou novinkou. Nakupuje na vinných aukcích a zároveň spolupracuje s mnoha francouzskými menšími a malými vinaři, jejichž vína jinde v Čechách nekoupíte. K ochutnání jsou vína z nejznámějších francouzských vinařských oblastí. Mezi ně bezesporu patří vína alsaská, burgundská, z obou břehů Loáry i Rhony, vína z oblasti Bordó, Chablis, Languedoc, Languedoc-Rousillion i Champagne. Všechny uvedené oblasti jsou bohatě zastoupeny jak víny bílými, červenými, tak i víny růžovými. Lubor je k dispozici v případě zájmu o vinnou degustaci v kterékoliv restauraci La Gare Restaurants, ve Vaší kanceláři nebo Vašem firemním večírku.




Mušle pro vás. O tom jak se dostanou mušle na váš stůl...
Naše mušle pocházejí z blízkosti města Logstor ve střední části západního pobřeží Dánska. Jedná se tvz. “Linenmussels“, tedy mušle pěstované. Od chvíle, kdy je náš rybář pan Kaj vyloví, neuplyne víc jak 12 hodin než se dostanou na váš stůl. Uchováváním při teplotě 0 stupňů C, což je optimální skladovací teplota, vydrží mušle čerstvé 10 dnů. Výhodou našich mušlí je, že si je vozíme chladicím autem sami od jednoho dodavatele. Nemůže tak docházet k míchání oblastí, a to je důležité pro jejich kvalitu. Mušle jsou pro nás loveny vždy až v den nakládky…
Pěstování probíhá ve vzdálenosti cca 500 metrů od pobřeží na šnůrách, mušle dorůstají přibližně dva roky, skořápky jsou čisté a poměr masa je asi o 40 % větší než u lovených mušlí. Mají vynikají chuť již při úpravě NATUR...
Přesvědčte se sami, proč jich prodáváme 1500 kg měsíčně! Čerstvěji to už nejde…
Tomáš Martinka
Tomáš Martinka v Les Moules pracuje od roku 2015 a je to skutečně velký kulinář. Pokud si u nás objednáte ryby anebo mořské plody, můžete si být jisti, že jsou pod jeho kontrolou. Hlídá také stoprocentní kvalitu mušlí, takže jsou pro naše hosty vždy maximálně čerstvé. Jeho pracovní nástroj No.1 je nůž ;-)


Veronika Vopatová
Veronika pracovala před příchodem do Les Moules jako servírka v hotelu Hilton Prague. V Les Moules začínala také jako servírka a po sedmi letech byla povýšena na manažerku restaurace. Pro La Gare Restaurants pracuje již 11 let. Práce je pro ni velkou vášní, což dokazuje její dlouholetou spolupráci.
Kde nás najdete...
Pařížská 19/203, Praha 1
Kontakty
Tel.: 222 315 022
Tel.: 733 503 220
E-mail: info@lesmoules.cz